我並非食辣人士,所以真心好少有機會食泰國菜,但呢間泰國餐廳我就食過好幾次😂😂原因係佢真心抵食又多唔辣既菜式選擇💕💕💕既然係平價之選,所以都唔好預期餐廳環境好有泰國異色之味,不過都好乾淨企理,服務都算唔錯😉😉😉首先,第一道菜係金柚子鮮蝦沙律🥗🥗,帶D酸既醬汁感覺好開胃,柚子好新鮮,蝦既份量都唔算少,幾彈牙架🦐🦐🦐小食就叫左沙爹串燒,佢就淨係得豬🐷同雞🐔,個沙爹有少少辣,尚可接受,而且好惹味添🤪🤪再黎就係鐵板蠔仔煎蛋,呢個真心不得了,一上枱就熱辣辣,仲出緊煙,D蠔雖然係細隻d,但係都冇雪藏味,而且底下既汁又好好味😋😋😋仲有d生菜refresh下,下次一定會再叫😛😛😛我地三個人仲叫左個泰式滷豬脾既例牌,份量算係對得住個價錢,同埋隻豬脾都滷得好入味,又夠淋🤩個汁完全唔辣,又有d甜,推介比同我一樣唔食得辣既同志們😂😂最後點都要食d澱粉質落肚,所以我地就揀左鮮蝦炒金邊粉,平時出面其他餐廳既通常都會係酸酸甜甜既,但呢度就比較偏辣😿😿😿,所以我就食得唔多,但朋友話炒得好有鑊氣🔥🔥,值得推薦👍🏻👍🏻呢間阿來平日生意都唔錯,雖然係小店,但大家都可以黎試下佢抵食既泰國菜☺️☺️

柚子鮮蝦沙律

沙爹串燒