2022-09-12
-𝙇𝙖𝙗 𝙀𝙖𝙩 𝘽𝙞𝙨𝙩𝙧𝙤 🍴平時食既Omakase 都係包含刺身壽司但係牛扒 omakase 都係第一次見所以就黎試下係點既一回事~✨大廚主理牛扒 Omakase($488/pp)𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫𝐬 - Pairing with Louis Roederer Collection 242, NV, France金黃色既白酒 氣泡細緻 帶點微酸 果香味濃聞得到有香梨 橙 烘烤左既果仁同白花香氣 清爽開胃🦪Scallop Carpaccio 係新鮮帶子刺身薄片配青蘋果 仲加入左mandarin oil, ginger, green onion sauce 所以變得清新香口 係幾特別🥚Mashed potato foam, onsen egg 係薯蓉泡泡配溫泉蛋 第一次食到咁軟綿既薯仔泡沫加埋煙肉碎 蔥花同調味料 唔會覺得冇味𝐌𝐚𝐢𝐧 - Omakase Steak Platter -Pairing with Columbia Crest Reserve Carbernet Sauvignon, US呢枝紅酒係曾經榮登過2009 Wine Spectator 雜誌年度百大佳釀第一名飲落有
𝙇𝙖𝙗 𝙀𝙖𝙩 𝘽𝙞𝙨𝙩𝙧𝙤 🍴
平時食既Omakase 都係包含刺身壽司
但係牛扒 omakase 都係第一次見
所以就黎試下係點既一回事~
✨大廚主理牛扒 Omakase($488/pp)
𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫𝐬
金黃色既白酒 氣泡細緻 帶點微酸 果香味濃