2019-09-22 7452 瀏覽
喺網上見到呢間餐廳係新開,而且空間感十足,今日同朋友去試一次。地點係先施大廈,其實係先達中心嘅一房,入口對着百老匯電器店,所以也不算太難找。。點幾鐘去到嘅時候,餐廳不算太多人,推門走進去,已經看到了一個好舒適嘅空間,唔會似一般旺區嘅餐廳,把桌子排得密密麻麻,而且兩旁也擺放了一些別致的裝飾和植物,感覺也不錯呢。。坐在窗旁的環境不錯,不過當坐滿之後,感覺有點嘈吵了。。餐牌的設計很有心思,也很有質感,而且食物的名稱也非常有心思。。午餐(供應時間12點至6點)▪️黑松露野菌忌廉汁闊條麵$58▪️蒜香墨魚仔炒扁意粉$62▪️我唔想諗 No idea $52窩夫炒蛋法蘭克福腸煙肉茄汁豆沙律.闊條麵炒得比較油膩,黑松露不算太濃郁嘅香味。墨魚仔意粉的蒜香味十足,可惜墨魚仔只有三小隻,感覺性價比不算太高。All day breakfast 不過不失,但係窩夫就有點甜,都算抵食。。➖小總結:環境係幾cozy食物仲有進步空間見到張單寫住「香港人加油」即刻加番啲正能量一間有心思嘅餐廳

坐在窗旁的環境不錯,不過當坐滿之後,感覺有點嘈吵了。

午餐(供應時間12點至6點)
▪️黑松露野菌忌廉汁闊條麵$58
法蘭克福腸
煙肉
茄汁豆
沙律

闊條麵炒得比較油膩,黑松露不算太濃郁嘅香味。

➖小總結:
環境係幾cozy
食物仲有進步空間
見到張單寫住「香港人加油」
即刻加番啲正能量
一間有心思嘅餐廳