2021-07-29
今晚男朋友俾左個超級Surprise我💕初時佢約我去旺角陪他買東西,點知原來佢book左依間咁浪漫既西餐廳。 佢話要不定時俾對方驚喜,係對感情最佳保鮮方法。餐廳有落地玻璃,挑望街景🌃 晚上亮燈的時候,香港真的份外漂亮。 窗上貼著不同語言,以「愛」為主題的紅心♥️、牆上掛畫、日落美景,給人平靜舒服的感覺。除了裝潢漂亮,餐廳的食物亦有一定水準,值得推介。-⭐️精選晚市套餐先奉上自家製特色麵包,兩款麵包口味都很特別,分別是黑欖橄及粟米🌽味。 麵包暖笠笠很軟熟,粟米味甜甜的挺香。-♥️Amuse-Bouche驚喜小吃是水牛芝士沙律🥗。 夏日炎炎,這份清爽沙律,確實是恰到好處的開胃菜。-♥️Appetizer 前菜是「吞拿魚他他伴香檳🍾️啫喱」。吞拿魚蓉魚味鮮香,配上香檳啫喱,酸酸甜甜,令味道多一份層次。 -♥️Soup 是日餐湯:周打魚湯這是一道水少料多的燉菜,湯夠鮮濃,加上胡椒更香。-♥️Main course 香煎比目魚柳伴香草什菜蕃茄汁 這道香煎魚柳配上自家調製的醬汁,顏色吸引。 魚皮金黃香口,魚肉雪白滑溜;調味恰到好處。 配上新鮮蕃茄汁,提升鮮味。-♥️Dessert 士多啤梨忌廉餅餅底酥香,士多啤梨
佢話要不定時俾對方驚喜,係對感情最佳保鮮方法。
除了裝潢漂亮,餐廳的食物亦有一定水準,值得推介。
⭐️精選晚市套餐
麵包暖笠笠很軟熟,粟米味甜甜的挺香。
♥️Amuse-Bouche
♥️Appetizer
前菜是「吞拿魚他他伴香檳🍾️啫喱」。
♥️Soup
是日餐湯:周打魚湯
這是一道水少料多的燉菜,湯夠鮮濃,加上胡椒更香。
♥️Main course
香煎比目魚柳伴香草什菜蕃茄汁
♥️Dessert
士多啤梨忌廉餅
餅底酥香,士多啤梨🍓鮮甜。其香甜微酸味中和了忌廉的油膩。這份甜品令人很滿足