2018-12-09 1195 瀏覽
可愛特色油畫牆燒肉前先吃前菜,一上坐就有泡菜蛋卷煮緊。好岩我無食lunch既人,餓到要食早場,忍唔住!泡菜、芽菜、海帶係台上都有既。海帶比得勁大方,好似食草咁。好冰涼清熱同芽菜一樣,大大份,一開始食覺得冰。但之後食燒肉後,就會覺得有大大啖海帶芽菜順喉。A4黑毛和牛肩胛香軟重牛味,肥肉不算多,配飯不太油不太乾。A4黑毛和牛三角腩肥油交多,所以相對香同入口易溶。澳洲和牛下腹腩有豬頸肉既樣貌同口感。少食肉而食豬既人可以一試。澳洲和牛脷第一次食澳洲牛脷,比日本牛脷爽口帶撒聲咁。封門柳係牛橫隔膜肌肉,肉味較重同油花少d。加拿大牛排骨厚骨薄肉,薄肉既好處係快熟!依個有少少驚喜在薄得嚟都帶有點牛,包飯飯似食壽司咁。無骨牛肋肉嫌好易燒過火老左。美國牛小排不過不失,睇住個火呀!和牛金展比中式食既細,根腱啫哩位分佈平均,不錯!頭盤肉好豐富,之後都係點少少其他試吓就好了。除咗牛之外,仲有豬肉-五花腩肉、雞肉、雞神、韓式午餐肉同埋雞肉香腸。本身仲想食豬皮架,但係店員話今日豬皮唔新鮮無得食。食一啲澱粉質落肚,叫左部隊shake shake飯。型仔,太陽太靚靚,剪一剪再shake飯佈蛋醬!另外仲食咗少少海鮮,多春
可愛特色油畫牆

A4黑毛和牛肩胛
香軟重牛味,肥肉不算多,配飯不太油不太乾。

A4黑毛和牛三角腩
肥油交多,所以相對香同入口易溶。

澳洲和牛下腹腩
有豬頸肉既樣貌同口感。少食肉而食豬既人可以一試。

澳洲和牛脷
第一次食澳洲牛脷,比日本牛脷爽口帶撒聲咁。

封門柳
係牛橫隔膜肌肉,肉味較重同油花少d。

加拿大牛排骨

無骨牛肋肉
嫌好易燒過火老左。

美國牛小排
不過不失,睇住個火呀!

和牛金展
比中式食既細,根腱啫哩位分佈平均,不錯!

頭盤肉好豐富,之後都係點少少其他試吓就好了。

另外仲食咗少少海鮮,多春魚同埋魷魚。椰菜都叫咗少少洋蔥圈、翠玉瓜、番茄、南瓜同埋雞髀菇。南瓜難燒d,唔知點分熟未。洋蔥一流,多春魚也不算痴底喎!魷魚好快熟又唔會咬唔開,點少少鹽提鮮!

有韓式料理就試咗辣嘅宮廷炒年糕同埋韓式炸雞。點少得蔘雞湯同埋蜆湯呢。年糕煮得over左,反而炸雞出奇地嫩!

+$30可以任飲汽水,最後係食Dreyer’s雪糕 - 開心果味道。勁滿足,飽到上心口,食左一日肉份量有多!

19:30走時滿座哂,好多大埔人無出去?哈,我地就入嚟踩單身,有運動有食飽!