2009-01-20 20 瀏覽
由於各有各忙, 尋晚預早食團年飯, 老媽子選了係西灣河既"太爺雞", 事關佢係新店開張時食過店內小菜, 認為價錢相宜亦好家庭式口味, 即係無太多味精, 店內亦有燉湯, 老媽子上次買左個天麻川芎xxx 湯($28)俾我飲, 都唔錯喎, 比起我飲開鴻x堂個d平但同樣好味~ 太爺雞舖仔細細, 晚飯時段都好爆, 我地九點至去, 老闆話避開左繁忙時段可以唔駛訂位, 去到等左陣, 就被安排坐近電視個張枱, 我地5個大人1個小童點左個四人餐再加個上湯魚肉莧菜, 果然係家常小菜, 好味! 我最鍾意個魚, 第一次食個種味道, 出奇地配合, 唔錯唔錯 ~ 最後我地叫左兩個燉湯攞走, 係xxxx燉雞腳同上次既川芎xxx湯, 如果款式選擇多d會好d~ 埋單 $342, 超乎想像既抵食 !