日本嘢永遠都係香港人嘅Comfort Food! 大家因為疫情困喺香港咁耐,一直都無機會返下鄉下🇯🇵 🥹不過唔緊要,香港都仲有好多日本好嘢食!!!焱丸水產位置有啲偏僻,要行到盡頭先會見到,但舖面都好有日本Feel,好搶眼!店內猶如日本居酒屋,燈光昏黃,位置闊落,同三五知己坐低Chill都唔錯~🦀️蟹味噌甲羅燒 + 黑松露蟹肉甲羅燒每次喺Menu見到呢一道菜,都會忍唔住叫~蟹籽,白蔥,青瓜絲配上蟹膏,口感相當豐富!經過磯燒後,蟹膏仍然保留住滑溜且飽滿嘅口感,但又散發出陣陣香味,幸福感滿滿~黑松露份量好多,經攪拌後香氣同味道都覆蓋曬原本蟹膏嘅鮮甜,個人都係鍾意原味多啲!鮑魚殼燒 店家原隻鮑魚上,仲喺我哋眼前郁下郁下,超新鮮!!燒完之後咩醬汁都唔需要落,原汁原味~溫泉蛋天婦羅🍤一直都未試過,估唔到都幾有驚喜,流心蛋外脆內軟~岩手縣生蠔🦪係成隻手咁大嘅生蠔!!! 超級鮮甜,飽美,肥美~ 成個口腔都被佢包圍住嘅感覺太正😚😚😚刺身5盛刺身又係必食嘅~睇到啲色澤都知佢哋有幾新鮮,每件都切得厚身, 啖啖肉~特選壽司盛因為怕唔夠飽嘅關係,仲叫咗個午餐Set!賣相得體,份量又多。茶碗蒸同麵豉湯作為套餐標配,

🦀️蟹味噌甲羅燒 + 黑松露蟹肉甲羅燒

鮑魚殼燒
店家原隻鮑魚上,仲喺我哋眼前郁下郁下,超新鮮!!

燒完之後咩醬汁都唔需要落,原汁原味~

溫泉蛋天婦羅🍤
一直都未試過,估唔到都幾有驚喜,流心蛋外脆內軟~

岩手縣生蠔🦪

刺身5盛

特選壽司
因為怕唔夠飽嘅關係,仲叫咗個午餐Set!賣相得體,份量又多。茶碗蒸同麵豉湯作為套餐標配,畫龍點睛!

Btw佢哋嘅水果梳打都正,菠蘿梳打甚至有原條菠蘿~夠曬Fresh啊