2020-10-29 42 瀏覽
秋風起又係轉季既日子,梗係要去旺角買下衫。shopping完就黎左銀城搵食,朋友想食石燒牛於是上左呢間日本野度食日本野~石燒霜降牛小排之前食過吉列牛覺得幾高質,但朋友話唔想食吉列於是就叫左石燒霜降牛小排。侍應擺低個石爐點火,就可以自己以自己鍾意既生熟度去燒~霜降牛小排望落比吉列牛更加新鮮,紅卜卜肥瘦分明,我比較鍾意食熟D,但缺點係肉質會較韌,不過呢個霜降牛小排質數唔錯,熟哂都可以咬得開,而且牛味好濃,嫌吉列牛肥既可試下呢個~一定唔會失望!加$28有昆布湯、日本米飯同溫泉蛋,呢個價錢都冇理由唔加~溫泉蛋和風牛肉丼今晚同D牛有仇,叫既都係牛肉~XD呢個溫泉蛋和風牛肉丼好大碗,牛肉份量超多,溫泉蛋穩妥地置於飯面,將佢吉穿,蛋汁流到飯入面撈勻食真係好正! 牛肉燒得好香,平時食牛肉丼好怕d飯好淋,呢度既飯粒粒分明,完全match到我心目中既水準~ 和風柚子雞翼另外加$58有和風柚子雞翼,之前食過甜甜地好好味,雞翼炸得好脆,小朋友都一定鍾意食,係屋企真係唔識整! 心太軟伴雪糕最後甜品叫左心太軟伴雪糕,雪糕係牛奶口味,奶感重,心太軟切落去既朱古力流心個人認為係冇女仔可以抗拒既!
石燒霜降牛小排

溫泉蛋和風牛肉丼