2020-03-25 16 瀏覽
今日出街走走,見太耐無食過日本野,加上近排無得去旅行,好掛住之前喺日本食過嘅石燒牛!甘就同寶寶講不如去食日本野,佢喺甘問去邊間食,我答日本野囉,佢又問即係邊間🤣我地係去旺角銀城9樓"日本野"食日本野!餐廳好日本風,同隔離西餐廳成好強烈對比。餐廳寬敞光猛,坐得舒適。我地兩個人叫左刺身盤、石燒吉列霜降牛小排、火炙帆立貝同梳乎厘。 刺身盤好豐富有三文魚、油甘魚、牡丹蝦、赤貝、帆立貝、海膽。件件新鮮,塊塊都大大件😋我最期待既石燒吉列霜降牛小排終於嚟到!店員先上塊熱石,再嚟牛小排,賣相非常吸睛!我地加$28 轉做套餐,有昆布湯,溏心蛋同飯。先用上少塊脂肪塗上熱石面,再放牛小排,自由控制生熟度。牛小排脂肪分佈平均,牛香,配飯簡直一流。梳乎厘比我想像中份量多,蛋香濃厚,軟綿綿香噴噴,再配上綠茶雪糕,食完後為今餐飯畫上左完美句號。