2022-07-15
呢兩日突然拉麵癮起,即興同朋友約出嚟滿足吓呢個小小嘅願望!放工時間嘅旺角,果然周圍都係人,我哋想搵間坐得舒舒服服嘅餐廳傾吓偈都唔係咁易😵💫好彩搵到呢間僕之拉麵!我哋7點零鐘去到,啱啱好啱使等位,不過之後好快就full house,見後來啲食客都要等位。我哋兩個都嗌咗特選拉麵,加多份炸雞開心share! 😀特選拉麵特選拉麵有1.5倍份量嘅叉燒,仲有灸叉燒、紫菜、味荀、蔥等等嘅配料。今次揀咗豬骨清湯鹽味湯底,味道唔會太鹹,食完唔會話要係咁飲水解渴。特別提一提佢個灸叉燒,比起其他叉燒厚身,係豬腩嘅位置,所以脂肪相對較多,食落好香口,而且有口感👍🏻拉麵麵底同好多拉麵店一樣,可以揀堅靭程度,不過我哋都冇特別喜好,都係揀咗正常靭度,so far 都唔錯😀炸雞炸雞一份有四件,一人兩件過吓癮啱啱好!炸物最緊要熱辣辣,呢份炸雞就做到,而且炸得好脆口,不過唔會炸過龍,咬落去啲肉質都好juicy! 見到餐廳仲有其他拉麵,特別有一個「肉愛食者拉麵」,menu寫叉燒份量有三倍咁多!鍾意食肉嘅朋友下次可以挑戰下🤤
我哋兩個都嗌咗特選拉麵,加多份炸雞開心share!
😀特選拉麵
😀炸雞