🛍️放假去世貿買野,見到有間新開既日本餐廳就去左試,亀井鮨係開業超過百年既日本老店,🇭🇰香港店係第2間海外分店,✨餐廳除左使用各地空運到港的刺身食材,香港分店首次加入左本地元素,部分料理使用香港本地海鮮🔸 刺身盛一個刺身盛可以試到7款唔同既刺身😍當中有油甘魚、三文魚、間八、鯛魚薄片、🦑魷魚海膽卷、帆立貝,🦐甜蝦,刺身全部都好新鮮,除左鯛魚,其他都係厚切,帆立貝超大粒又厚肉,入口仲要好甜🔸 極上壽司盛有12貫壽司,大鮪魚腩、油甘魚、深海池魚、鮪魚、左口魚裙邊、牡丹蝦、帆立貝、三文魚籽、日本海膽、穴子、玉子,鮪魚蓉卷,全部都係我鐘意食既野🤤三文魚籽好新鮮,外層卜卜脆,魚油味香濃,海膽鮮甜好入口creamy😋🔸 雜錦天婦羅食天婦羅最鐘意揀雜錦,因為可以試多幾款😆 雜錦天婦羅有唔🍤蝦、🍆茄子、南瓜、冬菇同🍠蕃薯,食落唔會油,就算係茄子咬落都唔會成口油,蕃薯又粉又甜,超正📣開業割忍:5月1號起午市餐牌色主餐牌全牌有8折優惠

🔸 刺身

🔸 極上壽司