2023-05-23
如果你問我,想吃一碗高質又新質的海鮮丼去那裡好呢🤔?! 我一定會推薦你去太古的 🇯🇵北海丼ℍ𝕠𝕜𝕜𝕒𝕚𝕕𝕠𝕟哦!!! 餐廳主打北海道直送新鮮海產👅,與北海道最大規模的水產供應商合作💕,每日即日運送,愛嚐鮮的朋友仔,不能錯過囉~ 丼飯選擇豐富,有熟食丼,又有魚生丼✨。當然還有刺身、小食和甜品等等啦☺️!「 五點刺身拼盤🐟$238 」 新鮮又鮮美的刺身,有牡丹蝦、帶子、三文魚、大吞拿魚腩及油甘魚😆。款款都質素高,當中最愛肥美的大吞拿魚腩,入口即化呀💖~ 「 吉列帶子伴三文魚子及他他醬💧$78 」 酥脆可口的吉列帶子,超大一顆😍!!! 加上晶瑩剔透的三文魚子及他他醬,就更好吃了。 「 宮崎豚肉胡麻沙律🥗$98 」 有驚喜的宮崎豚肉,肉質鬆軟又甘甜。沙律菜量多,配上我最愛的胡麻醬,多多都吃得下! 「 炸蟹餅🦀$88 」 外酥內軟綿綿的炸蟹餅😳,口感一流。絲絲蟹肉,令人好滿足。 「 極上海鮮丼🍚$328 」 色彩豐富的極上海鮮丼,有10種食材😍,口水流了吧!!! 有海膽、帶子、牡丹蝦、蟹鉗、三文魚子、三文魚、吞拿魚腩、赤身吞拿魚及白身魚😝,你最愛那一款呀~ 「 沖繩豚足丼🐽$198 」 沖繩豚足丼
「 五點刺身拼盤🐟$238 」
「 吉列帶子伴三文魚子及他他醬💧$78 」
「 宮崎豚肉胡麻沙律🥗$98 」
「 炸蟹餅🦀$88 」
外酥內軟綿綿的炸蟹餅😳,口感一流。絲絲蟹肉,令人好滿足。
「 極上海鮮丼🍚$328 」
「 沖繩豚足丼🐽$198 」
沖繩豚足丼都好有驚喜!! 豚足充滿骨膠原,滷得軟腍又入味😋,必點之選呀!!!