喺香港想去間有氣氛既日式居酒屋,尖沙咀分店既令和鍋物酒場都係一個唔錯既選擇!呢度坐得舒服,食物選擇夠晒多元化,仲有唔同既酒類飲品,啱晒同朋友gathering把酒言歡。叫左杯梅酒,質素唔錯,入口梅香濃郁,感覺清爽。黎到呢度點少得叫個鍋物食下。壽喜燒好好味呀!可以自選唔同產地和牛,而個鍋本身係包含一份野菜豆腐盤。揀左M7澳洲和牛已經好滿意,牛肉既肉味突出,而壽喜燒個湯汁甜甜地,配搭埋生雞蛋液口感滑溜!石板燒澳洲M6和牛呢款就更加油脂更豐富,肉質更厚更嫩更juicy。除左牛肉之外,清酒生蠔亦係必點。生蠔每一隻都好厚身好大隻,浸落清酒到食別有一番風味!北海道海鮮最中盒好有創意!最中餅通常都係甜品,佢呢個配上唔同既魚生,例如帶子、吞拿魚蓉、三文魚籽一齊食口感豐富,鮮味十足。炭燒鰹魚同炙燒左口魚邊都好肥美,性價比高。小食方面牛肉可樂餅唔錯!炸得外脆內軟,薯蓉綿密,牛肉粒增添肉味。芝麻雞翼脆口又惹味,配酒良物。蒲燒鰻魚炒飯有超厚身鰻魚鋪面,鰻魚肉質彈牙爽口,炒飯亦唔會炒得太濕。
喺香港想去間有氣氛既日式居酒屋,
尖沙咀分店既令和鍋物酒場都係一個唔錯既選擇!

叫左杯梅酒,質素唔錯,入口梅香濃郁,感覺清爽。

黎到呢度點少得叫個鍋物食下。

除左牛肉之外,清酒生蠔亦係必點。

生蠔每一隻都好厚身好大隻,浸落清酒到食別有一番風味!

北海道海鮮最中盒好有創意!

炭燒鰹魚同炙燒左口魚邊都好肥美,性價比高。

小食方面牛肉可樂餅唔錯!

炸得外脆內軟,薯蓉綿密,牛肉粒增添肉味。

芝麻雞翼脆口又惹味,配酒良物。