去左大埔搵食~聽朋友話翠和里呢邊好多餐廳,見到呢間個溏串小町既hero 串燒定食吸引喎~環境見到地方都闊,又有bb椅提供,我就入去試下啦~裝修係懷舊日本風,呢間係日式餐廳,仲有書櫃提供漫畫。餐廳員工幾友善喎~佢見到有小朋友,主動問我要唔要兒童餐(餐牌無架~),仲我要唔要bb椅~講返個兒童餐,有炸雞、腸仔、茶蒸碗、果汁、心心啫喱、烏冬同飯糰。真係包羅萬有喎,造型飯糰仲好可愛呀~兒童餐黎講都算多分量。我當然order返hero串燒定食~有6串,3款素菜(燒翠玉瓜、燒冬菇同燒菠蘿)+3款肉類(燒蝦、燒五花肉同燒雞翼)。個串燒五花肉好食,又有口感,一咬就分開到竹籤同五花肉,同燒雞翼一樣都係咁入味,雞翼仲開邊,好容易就食到啦~日本餐我覺得最重要就係個個米飯,個飯口感岩岩好。個定食仲有個麵豉湯同沙律跟埋架~

裝修係懷舊日本風,呢間係日式餐廳,仲有書櫃提供漫畫。