2019-01-15 127 瀏覽
荃灣大鴻輝中心一向都多邊爐、放題,我地今日食呢間叫相馬,喺21樓,因為仲係新,所以好整齊,但估唔到已經有咁多人知。我地被安排到窗邊位,卡位好闊落,佢除左日式火鍋,都有唔少人食緊一人鍋,幾得意。我地選擇左澳洲和牛set,首先可以揀湯底,揀左芫茜拼蕃茄,入面有勁多芫茜同蕃茄粒,好過好多同類型火鍋店啦。首先店員好快送上牛肉、豚肉、雞同同海鮮,之後可以無限追加,好豐富。海鮮有大蝦、蠔同埋帶子,冰底上,大蝦好新鮮,meet殼就知,食落脆嘅,帶子都好鮮甜,蠔夠大隻澳洲和牛嘅質素當然比一般美國牛肉好,畢竟價格都唔一樣。但我見到人地食其他套餐,啲牛睇落都唔錯呀。牛肉雪花均勻,而且食落好嫩。豚肉都唔錯雞肉我地食左好多件,食落幾滑。佢仲有好多其他配料自取,擺放整齊衛生。蔬菜類超多。飲品都係任飲啦,有汽水,烏龍茶、韓式食飲品等。

牛肉雪花均勻,而且食落好嫩。

豚肉都唔錯

雞肉我地食左好多件,食落幾滑。

佢仲有好多其他配料自取,擺放整齊衛生。

蔬菜類超多。

飲品都係任飲啦,有汽水,烏龍茶、韓式食飲品等。