2021-06-24
之前聽朋友講旺角有間放題如果訂定位,會有d「特別野」試!當日去到放題聖地「兆萬中心」,搭幾層扶手電梯上到4樓,再搭升降機去到9樓嘅極上帝王水產。由於時段上係early dinner,所以只需要$209就OK,價錢算公道,唔知味道同服務水平係點呢?甫坐低,就有店員溫馨提示C, D, E, F紙等的食物可能準備需時,提早下單較好🙈之後,我地就係「訂座優惠」果張紙到諗咗陣,應該揀碳燒日本A5和牛定係磯燒松葉蟹蓋呢🤔... 落咗單無耐,就有個大碳爐同和牛粒放低,可以自己試下「碳燒」嘅體驗!燒好當然要趁熱食,size細細粒,入口即融,作為前菜一流!Menu 超多款,有A-K共11款😍,無論係刺身,炸物,手握sushi定係火鍋等,都一應俱全,每款食1次都已經超飽🤣🤣刺身選擇挺多,三文魚,帶子,蟹棒,希靈魚,赤貝,玉子,有頭蝦,甜蝦等等……應有盡有!重點推薦燒蝦,d蝦肉好fresh,火喉岩岩好😍鋪頭裝修充滿日式風味,疫情下暫時去唔到日本,黎呢到滿足下都唔錯架😜🇯🇵
燒好當然要趁熱食,size細細粒,入口即融,作為前菜一流!
刺身
重點推薦燒蝦,d蝦肉好fresh,火喉岩岩好😍