2021-05-03 64 瀏覽
佐敦地鐵站,行過嚟唔係太遠,志和街一轉入去就見到,以前成日經過都好想入去試下,呢次真係有機會啦! 朋友帶到就呢間啦!咁就咁入去坐低,真係好有日式裝修擺設,一樣係咁舒服 ,侍應接待亦都好,侍應講多數兩個人都係叫呢一個餐嘅牛魔再現,有牛小排,油脂分文明,淨係睇同A4和牛都咁正,而家追求嘅唔係入口即溶,而係有少少口感,所以一般a4同小排真係各有千秋。有牛角切 一定要四方八面一次過兜下先,鎖住啲肉汁唔會走,慢慢再燒到微香見痕, 咁就已經入得口。香呀!加埋日本A4和牛肉眼, 燒法差唔多一定要手明眼快,感覺佢嘅肉汁一燒出嘅,就要收手,攞起呢略停一陣肉汁走唔曬 ,一樣見到香口。豚腩肉(鹽燒)腩肉燒,肉汁喺度油脂揮發曬,食腩肉當燃燒係最好啦,入口鬆脆咁我哋再照多個日本帆立貝, 肥美肥美可口,大大隻,牛油加選用黑松露,燒起上嚟淨係,已經香噴噴,已經搶曬味覺, 好彩食完啲牛先,唔係乜嘢味都畀啲黑松露搶曬。再叫咗兩杯飲品,一個桃味嘅特飲,一個熱情果特飲, 食完嘅火燒嘅食物,當然要飲杯清清哋嘅特飲,清清喉嚨嘅飲料先,至會特別感受到嗰個差別,坐低傾傾下就兩個鐘,坐咗咁耐都真係唔錯嘅!
朋友帶到就呢間啦!咁就咁入去坐低,

有牛小排,

有牛角切
一定要四方八面一次過兜下先,

加埋日本A4和牛肉眼,
燒法差唔多一定要手明眼快,感覺佢嘅肉汁一燒出嘅,就要收手,
攞起呢略停一陣肉汁走唔曬 ,一樣見到香口。

豚腩肉(鹽燒)
腩肉燒,肉汁喺度油脂揮發曬,食腩肉當燃燒係最好啦,入口鬆脆

咁我哋再照多個日本帆立貝,

再叫咗兩杯飲品,