2024-05-19 2 瀏覽
今日嚟到大西北,靠朋友介紹試咗一間日式餐廳!餐廳充滿日式風味,牆上嘅壁畫好適合打卡,而餐廳電視亦一直播住日式動漫影片及音樂,好有Feel🥰!▪️ 武士之魂刺身盛我地兩條友仔,點咗個刺身盛試試,包括有牡丹蝦1隻、海膽一份、大拖羅及5款日本直送鮮魚各2件配迷你魚生飯😋我地再追加咗牡丹蝦一隻!今次5款直送刺身有赤貝、三文魚、池魚王、中拖羅及東京灣魷魚!刺身盛一上枱已相當吸睛,好適合打卡,而且見到每件刺身都相當厚身同新鮮😋當中最愛大拖羅及中拖羅,油脂非常豐富,食落口有入口即溶嘅感覺😋超好食!!!而牡丹蝦亦都相當新鮮,大大隻,兩個人嘅話記得追加一隻,如果唔係唔夠食!而東京灣魷魚就好爽韌,一啲都唔腥,好新鮮!仲有海膽,對於海膽迷嚟講,真係必食,好鮮甜🥰一份係完全唔夠!呢個刺身盛仲包埋蜆肉味增湯,有鮮味,熱辣辣,飲落暖笠笠👍🏻▪️ 花之戀 三大嚿三文魚包住壽司飯,面頭仲有蟹籽同沙律醬😋好好食,好足料!▪️ 火炙三文魚壽司▪️ 火炙帝皇蟹棒壽司今次試咗兩款火炙壽司,師傅都燒得好香,三文魚及帝王蟹棒面頭都燒到有焦香😋食落好香口,而且食材依然新鮮!▪️ 芝士軟殼蟹反卷面頭有火炙芝士😍餡料就係軟殼蟹,軟殼蟹好香脆,兩

▪️ 武士之魂刺身

▪️ 花之戀

▪️ 火炙三文魚壽司
▪️ 火炙帝皇蟹棒壽司

▪️ 芝士軟殼蟹反卷
面頭有火炙芝士😍餡料就係軟殼蟹,軟殼蟹好香脆,兩者味道好夾,好好食!

▪️ 炸雞軟骨
雞軟骨炸得金黃香脆,仲有滿滿嘅沙律醬,好食到一粒一粒咁食唔停!

▪️ 一口和牛串
今日咁啱做緊買一送一優惠😍試咗兩串,牛肉味道香濃,肉質軟腍,不錯喔!值得大家一試!