今日男友少有地揀食咩, 唔洗我諗得咁辛苦....男友話想試好耐, 我自己都好有興趣 當你點完餐, 就會上一大盤既手切椰菜, 唔好睇相好似好少, 係真係好大盤其實就咁食真係好難食, 但點埋個醬真係好好味 有選擇困難既我都揀左好耐都唔知食咩好, 最後見佢D炸物好似幾好味, 就揀左試下我揀既係吉列豬扒御膳, 份量比我想像中差唔多, 夠一個女仔食, 男仔就可以唔係太夠先試左個麵豉湯, 我第一次飲到咁既麵豉湯, 你會飲到好香麵豉味, 但又飲到好香豬肉味, 好似平時媽媽煲既豬骨湯咁, 豬肉味冇搶到麵豉既味, 反而兩樣都好突出! 另外試埋兩個小食, 酸漬同豆腐, 我自己對日韓既醃制小食都唔太喜歡, 所以唔肯定酸漬係唔係叫唔好味, 但豆腐我自己就真係覺得麻麻, 個味有D怪, 我覺得有D難入口我同男友都係唔食芝麻既, 不過見到都玩左陣, 壓完D芝麻超香!! 到我既主菜吉列豬扒, 好味!!! 外層一D都唔厚, 食落勁香, 重點係食落好JUICY, 唔會乾憎憎! 配埋個醬真係好好味!! 到男友揀既海鮮丼 (吞拿魚, 三文魚, 帶子, 蟹肉, 飛魚子)日式蒸蛋好好味, 又香, 又滑, 覺得有D唔夠喉海鮮丼:魚

當你點完餐, 就會上一大盤既
手切椰菜, 唔好睇相好似好少, 係真係好大盤
其實就咁食真係好難食, 但點埋個醬真係好好味
手切椰菜
酸漬
豆腐
芝麻
到我既主菜
配埋個醬真係好好味!!
吉列豬扒
到男友揀既
海鮮丼 (吞拿魚, 三文魚, 帶子, 蟹肉, 飛魚子)
海鮮丼
日式蒸蛋好好味, 又香, 又滑, 覺得有D唔夠喉
日式蒸蛋
海鮮丼
:魚生好新鮮, 亦大大件, 配飯好好味, 量份唔算少, 男友都覺得OK唔錯!
最後係朋友揀既
茶漬飯, 其實幾抵食, 咁都係$65, 個茶漬既味好香濃, 因為朋友病左, 所以我冇試, 試, 但望落同聞落都覺得幾清新
茶漬飯
茶漬飯
下次有機會都要試下個茶漬飯先得!
2015-07-07
手切椰菜