2022-12-29 47 瀏覽
今日凍冰冰約左朋友食飯吹水,朋友揀咗間喺太子嘅日本餐廳,裏面環境唔大,不過幾整潔企理凍冰冰梗係要食壽喜燒啦,朋友就揀咗個美國安格斯壽喜燒,有牛肉同蔬菜,包括南瓜豆腐冬菇。朋友唔知原來有包埋葛絲,另外加左一份牛肉雪花分明,肉質嫩滑,幾新鮮又唔肥壽喜燒湯底味道濃郁,熱辣辣暖胃仲有隻生蛋點牛肉,正宗日式嘅食法我就揀咗個澳洲M8和牛刺身烏冬,沙嗲湯底好濃味,裏面有蝦乾、蔥、腐皮,手打稻庭烏冬好彈牙和牛刺身,新鮮到可以就咁生食,不過我同朋友怕生,所以就放落個湯度淥熟少少,食落好有牛味,肉質滑溜,可加蒜跟洋蔥一齊食可能天氣凍既關係,朋友驚唔夠飽,又叫多個吉列西班牙豬扒赤面,傳統湯底,味道獨特,個豬扒炸得鬆脆香口,肉質鬆軟,同出面既唔同總結兩個人食又太多食唔晒,不過價錢唔貴,食物質素唔錯,下次再嚟過
牛肉雪花分明,肉質嫩滑,幾新鮮又唔肥
壽喜燒湯底味道濃郁,熱辣辣暖胃
仲有隻生蛋點牛肉,正宗日式嘅食法