2021-10-20
天下茶屋主要都係食咖喱飯,有各種唔同既配料,另外都仲有烏冬可以揀。午市仲有跟飲品,都係五十幾六十蚊,而且份量好大,抵食又好食😋絕對值得encore。 1⃣️燒咖喱芝士豚肉飯($58) 咖喱有得揀甘口或者辛口🌶️鍾意食辣既我緊係揀辛口啦😚個飯等左一真先黎到,熱辣辣,份量好大。面頭係燒融左既芝士,咖喱汁夠多,入面仲有啲煮淋左既蘿蔔、薯仔🤤咖喱既辣度好夠,食落好惹味,配合埋芝士,撈飯食真係一流!另外豚肉係半肥瘦既,食落唔會乾,而且冇諗過佢既肉係勁多,基本上鋪滿曬成個飯,差唔多啖啖飯都有肉送飯食🥰食完成個飯勁飽勁滿足。 另外午餐仲有跟飲品,揀左牛乳抹茶,個人覺得偏甜,但係好少出面飲唔洗加錢,都真係幾抵食👍 2⃣️牛肉咖喱飯($52)呢款咖喱揀左甘口,食落係甜甜既日式咖喱,唔辣,唔食得辣既人可以揀呢款。另外牛肉份量都係好多,最後食唔曬添😂
1⃣️燒咖喱芝士豚肉飯($58)
2⃣️牛肉咖喱飯($52)
燒咖喱芝士豚肉飯
燒咖喱芝士豚肉飯