2018-03-04 74 瀏覽
呢排新年,有個親戚係外國番黎香港拜年。佢話係外國好少有日本野食同埋想試下食日本既甜品,所以我就帶左佢去京林屋,可以滿足哂兩個願望。我地一個人叫左一個主菜同一個甜品,另外我自己想飲野所以就叫左杯飲品。讚岐烏冬:首先個賣相望落相當精緻,好吸引。個湯底唔會好咸,而且d烏冬超級彈牙唔會煮到過哂時間軟哂。另外佢個魚餅好彈牙,同個湯好match。京式鰻魚飯:本身我好鐘意食鰻魚,個賣相有二大塊鰻魚好興奮! 個鰻魚有咬口得黎仲燒得好香好入味,加埋佢個燒汁食簡直係絕配! d蛋絲特出左鰻魚既香味。d珍珠米好有咬口,甜甜地好好食。香港限定芭菲:呢個芭菲係我最鐘意食既甜品,而且佢係一個好有層次既甜品。首先個雪糕既抹茶味好rich。當你食完個雪糕之後就會有d小丸子同抹茶蕨餅。再食落d就係雜果味既啫喱。抹茶沙冰雪糕:首先佢個雪糕球個抹茶味係比芭菲雪糕個抹茶雪糕味甘d同澀d。另外佢個抹茶沙冰好濃厚既抹茶味,連埋d沙冰飲個口感好好。焙茶卷蛋:首先個蛋糕d cream好幼滑,好鬆軟同好有焙茶香味。個雪糕配埋個小丸子同紅豆沙都幾夾,令到成個層次提升左好多。總結:餐廳環境同氣氛一流!食物睇得出好用心去整,而且整得好精緻。

讚岐烏冬:

京式鰻魚飯:

香港限定芭菲:

抹茶沙冰雪糕:

焙茶卷蛋:

總結:
餐廳環境同氣氛一流!食物睇得出好用心去整,而且整得好精緻。