2019-10-05
今日放工做完運動,約咗班中同食飯,大家都係港島番工,就揀咗就腳嘅銅鑼灣食野,近時代廣場,都易揾。呢度係一間裝修非常日式嘅鋪頭,入去已經聞到燒烤嘅香氣,好肚餓!咁有張menu,想食咩直接填數量,好多選擇,基本上牛雞豬都有。咁啱個晚有買一送一啤酒,大家順便啤一啤。叫咗三樣蔬菜類,全部都用蒜蓉作調味,我只可以話,用蒜蓉整嘅食物真係無得輸😂而且呢間嘅蒜蓉茄子真係好好食!台灣雞泡魚乾有少少細份嘅,不過可以當係配啤酒嘅小食!汁燒豚肉金菇卷有少許黑椒灑係上面,但唔會搶咗個汁嘅原味,食落豚肉無因為烤嘅過程而變得好乾,仍然超級juicy!鹽燒牛舌爽推薦食落有驚喜!超級爽口,亦唔需要驚食牛舌,完全唔會有異味。椒鹽燒墨魚咀墨魚咀個人覺得係好適合用作呢類燒烤嘅食材,但略嫌呢個墨魚咀唔夠味道。汁燒自家軟骨免治雞肉棒好食!雞肉仍然好嫩,燒嘅時間啱啱好😋牛油蜜糖番薯條好特別嘅番薯條,佢唔係食落外表好脆嘅薯條,配蜜糖亦唔會甜到漏!日本芝士年糕入面有好濃嘅芝士,咬完有食流心月餅嘅感覺!自從係日本食過好正嘅串燒舖之後,一直好期待再試類似嘅野,呢間餐廳正好滿足我嘅心願🥰
台灣雞泡魚乾
有少少細份嘅,不過可以當係配啤酒嘅小食!
汁燒豚肉金菇卷
鹽燒牛舌爽
椒鹽燒墨魚咀
汁燒自家軟骨免治雞肉棒
好食!雞肉仍然好嫩,燒嘅時間啱啱好😋
牛油蜜糖番薯條
日本芝士年糕
入面有好濃嘅芝士,咬完有食流心月餅嘅感覺!