2017-12-23
今次係呢到又眼到佢,其實佢係好多地方都出現,之不過今次就係係呢個咁方便嘅商場內出現,重要係食飽去睇戲就係一個最佳配搭!裝修同其他分店就有啲唔這裡比較簡潔清新,而座位就有卡位同圓枱,不過人多關係,所以座位感覺比較密,而餐牌就再唔係乒乓球拍了,路線唔同自然唔一樣啦,餐牌有晚市套餐,價錢大眾化$68-$78,選擇多至9種口味選擇,配是日餐湯、忌廉湯、羅宋湯,奉送香濃咖啡或香滑奶茶(凍飲加$3、特飲加$13)還可以加$12配上湯娃娃菜、多加$18配木糠布甸/香滑奶凍,老實場內就算其他餐廳有呢個價錢都唔會好似佢咁可以有咁多嘅配搭同組合加法啦!當然 $78,同一個芭提雅式燒倉魚配白飯 $78,全部都配埋無冰奶茶(加$5) ,先上餐湯忌廉湯,味道濃郁嘅忌廉味加埋肉粒同栗米粒,唔會失望嘅選擇!鐵板就大大塊鐵板上放了咁耐都係為食,所以點了個愛吃肉嘅鐵板美式雜扒有齊牛扒、雞扒、豬扒、腸仔及煙肉,還配埋薯菜,而店員亦會為客人淋上紅酒燒汁於鐵板上,不過我就想自己動手,於是店員就讓我來啦!淋汁嘅感覺好正,熱騰騰嘅鐵板立即將燒汁蒸發嘅畫面,証明了鐵板夠晒溫度將鐵板上嘅雜扒保持適當嘅溫度!牛扒軟熟嫩滑、雞扒肉質亦好
最後認唔住加多個致愛嘅芥辣香醋雞翼 $72,雞翼上夠晒汁,入口個香醋汁帶少少酸甜配埋軟滑嘅雞翼,真係十分好味!
食完飯當然加埋個甜品就完美,濃濃情心太軟$45,一條龍唔使去Food Court食,雖然果心太軟就細果啲,但切開都係流心,入口時重有好濃郁嘅朱古力味,配鮮果同埋忌廉味雪糕確實係最佳配搭!