2008-07-20 2 瀏覽
雖然有好多食評都話呢度既菠蘿飽不外如是, 但在香港地, 搵到咁新鮮又脆皮既菠蘿飽, 實在唔多! 所以每次經過金華, 都忍唔住買個菠蘿油食, 懶理什麼反式脂肪! 順帶一提, 我午飯時間入過金華食飯, 其實服務比很多茶餐廳好! 落雨有人幫你放好傘, 有重物有阿姐幫你放埋一邊, 仲想點? 只是真的位很窄, 坐得不舒服! 經常要同人搭枱. 但請各位不要忘記, 這是一間茶餐廳, 不要太苛刻吧! 食物方面, 我食左一個茄汁豆雞扒飯, 其實頗好吃, 雞扒沒有雪味, 仲食得出有香草味! 唯一缺點是不是罐頭的茄汁豆, 有D失望! 可是, 另外叫過豬軟骨麵不太好吃, 炆不夠腍! 炸雞脾亦不太出色, 當然最正還是菠蘿油!