平時都成日出街食,好少會係屋企下廚,心血來潮今晚想食牛扒,就去一啲上樓凍肉急凍食品鋪頭掃下貨先。進材急凍食品店舖位置方便,容易搵到,一出電梯已經見到鋪頭,行入去原來有好多林林總總嘅急凍食品售賣,擺放整齊企理。店員隨即向我們推介不同國家的牛肉,當中有美國、歐洲同埋日本等產地,最鍾意食肉眼部位嘅我隨即選購了日本A5肉眼牛扒,驟眼睇牛扒半肥瘦,條文非常平均!返到屋企煮嚟食,兩邊煎唔駛一分鐘就食得,牛油一邊煮一邊滲透出來。食落去牛肉肉質鮮嫩,點小小海鹽Pink Salt 一齊食🧂 ,已經好夠味!大愛!另外還選購了日本的熊本霜降一口牛、黑毛豬扒以及澳洲和牛等。還即場試了店員推介的罐頭牛肉,只需要放入微波爐叮就可以即刻食得,口感好軟熟,食到一條條牛肉絲,又幾滋味!相信嚟緊嘅日子我一定會再去幫襯!

另外還選購了日本的熊本霜降一口牛、黑毛豬扒以及澳洲和牛等。

相信嚟緊嘅日子我一定會再去幫襯!