2018-07-30
同朋友祝生日, 話想食好味既日本野, 前掛成日見人係IG POST岩鹽既海膽飯, 好似好好味咁, 就一齊去試食. 原本BOOK左位8點, 但遲左10分鐘, 店員已經黑晒面話比唔倒位我地, 叫我地由頭排過, 我地都好理解…等左15-20分鐘佢, 結果都比左位我地.一坐低, 就即刻叫左真岩海膽丼, 個丼真係同張相一模一樣, 超高既海膽山, 加埋三文魚子同吞拿魚溶, 仲有紫菜托底, 相對之下飯量真係極少, 一啖海贍+魚生淨係夾倒半啖飯,$268真係非常抵食! 所有食材都好新鮮,味道同質地都好對路, 雖然有點腥但有海水鹹味, 而且色水夠深, 唔似雪左好耐既平價海膽! 三文魚子鹹香味夠, 完全唔洗落豉油! 吞拿魚溶加蔥花, 非常美味! 紫菜仲要好脆, 証明真係即叫即整! 個海膽丼兩個女仔食一個已經好夠飽, 唔好睇佢碗細細, 海膽+魚生份量真係非常多, 好油好滿足…我地另外仲叫左個串燒, 味道幾好, 肉類醃得好入味. 個人最中意食小蕃薯, 甜得黎又有點香烤味, 正!總結黎講, 食物勝價比非常之高, 值得推介!!
總結黎講, 食物勝價比非常之高, 值得推介!!
海膽丼
串燒