2023-05-22
有人請食飯,去咗新開嘅悅火。今晚坐吧枱,望住師傅準備食物。送嗰隻生蠔幾肥美,正呀👍🏻我哋食悅火晚市套餐,非常豐富。先有鮑魚,類似汁煮嘅做法,肉質又淋又入味,醬汁帶點甜味,配上鮑魚嘅鮮味,好食。前菜四點各有特色,我哋鍾意食汁煮八爪魚同炸深海池魚仔。刺身三點用料上乘,金目鯛刺身輕輕火炙咗,魚油香更加突出,池魚刺身配咗少少薑蔥,味道豐富啲。之後就有八串燒物,師傅慢慢燒,我哋慢慢食,好適合傾吓計。豬腩肉夠味,燒得幾香脆,連肥膏嘅部份都覺得好食。白鱔都幾厚身肥美!雞腿肉好味,雞肉夠嫩、雞皮又脆,師傅慢工出細活,確係唔錯。免治雞肉棒係推介,橙紅色嘅蛋黃蛋香十足,雞肉棒撈咗雞軟骨,口感唔錯,配上蛋汁同埋醬油一齊食好好味。之後仲有牛舌、秋葵、蕃茄仔同冬菇嘅串燒,淨係食串燒都好飽!蕃茄仔一啲都唔酸,非常消滯。然後有一碗好清嘅魚湯,配一塊豆腐,飲落去感覺好舒服。海膽鵝肝炒飯幾乾身,細細兜,份量剛剛好!最後甜品係綠茶焦糖燉蛋同埋蕨餅,為今晚完美嘅晚餐畫上句號。餐廳有啲榻榻米座位,私隱度比較高,下次多幾個朋友可以一齊坐入去。悅火依家仲有優惠:訂位可以全單八五折,仲每人送一隻日本長崎小長井新鮮生蠔同埋日本Sap
有人請食飯,去咗新開嘅悅火。今晚坐吧枱,望住師傅準備食物。
送嗰隻生蠔幾肥美,正呀👍🏻
我哋食悅火晚市套餐,非常豐富。
前菜四點各有特色,我哋鍾意食汁煮八爪魚同炸深海池魚仔。
之後就有八串燒物,師傅慢慢燒,我哋慢慢食,好適合傾吓計。
豬腩肉夠味,燒得幾香脆,連肥膏嘅部份都覺得好食。
白鱔都幾厚身肥美!
雞腿肉好味,雞肉夠嫩、雞皮又脆,師傅慢工出細活,確係唔錯。
然後有一碗好清嘅魚湯,配一塊豆腐,飲落去感覺好舒服。
海膽鵝肝炒飯幾乾身,細細兜,份量剛剛好!
最後甜品係綠茶焦糖燉蛋同埋蕨餅,為今晚完美嘅晚餐畫上句號。
悅火依家仲有優惠:訂位可以全單八五折,仲每人送一隻日本長崎小長井新鮮生蠔同埋日本Sapporo 300ML生啤。優惠去到6月30號,快啲去食!