2022-07-15
今日同大家介紹一間位於尖沙咀新開模型Cafe!呢間Cafe裝修別樹一幟,黑色牆身配上圓形燈箱,比人一種充滿科技、電子感嘅未來風格😎。成個感覺同旁邊Awesomeism Store 既英雄模型好相襯😉!呢度食物都幾有驚喜。最有特色一定係呢款「冬蔭公奶油大蝦意大利粉」。冬陰功嘅醬汁食落少辣帶點酸味,加埋忌廉後味道帶少少甜,食起嚟唔會太濃烈,味道柔和D,唔會太嗆喉😚,岩哂依家呢種悶熱天氣,食完可以醒一醒神。主菜份量都唔少,意粉🍝加上兩隻大蝦🦐,份量都可以兩個人Share添!呢度小食味道都唔錯。「單骨雞翼」咬落啖啖肉👍🏻,花生醬可以增加雞翼底味,配埋蛋黃食落更帶點鹹香❤️。「意式肉丸」用咗手工蕃茄醬,配埋厚厚既芝士,仲可以拉絲添,好邪惡。餐廳仲出咗佢哋自家製嘅Scone,焗到好香😊。外層焗到外微微硬身,而中間好軟熟,食落唔多粉,唔令人口乾👍🏻。另外我叫左一杯「藍色荔枝沙冰」,賣相好靚,上面粒士多啤梨🍓好似玫瑰🌹,打卡一流。店員仲話嚟緊餐廳舉行唔同主題玩具展覽,到時可以同老公、小朋友一齊邊食邊欣賞個款模型玩具添!我覺得呢個食物嘅質素都唔錯👍🏻而且裝修都幾特別,可以週末嚟呢度同朋友傾偈、食野、打卡~
冬蔭公奶油大蝦意大利粉
手工番茄意式肉丸