2019-09-28 99 瀏覽
#金公館酒樓式粵菜,🙂同屋企人食過幾次👨‍👩‍👧‍👦,覺得價錢大眾化而且🦢北京填鴨真係好好食。最鐘意食佢個🦢北京填鴨。$188有半隻!賣相好靚,皮片到正正方方,上得大場面。😆正方形既關係,鴨皮比平時食開既面積大所以食落鴨香重而且脆。🤩但鴨唔太肥,所以食左好多舊都唔太感到油膩。麼麼皮都有彈性,👍🏼分量岩岩好。除左填鴨,仲會食下小菜。👍🏼小菜價格都好抵。#椒鹽九肚魚無炸得好徹底,唔似平時食咁乾身。😗裹面仲好濕潤。😉即係外面加左粉漿炸但裹面仲係鮮魚。味道都無平時食咁濃味。#鹹蛋黃蝦外面炸得好脆,🤩再沽上流沙鹹蛋。好鹹香惹味。#酸菜魚勁大份,只有微辣。😆平時唔食辣既屋企人都食到。魚🐟無咩骨而且都幾滑。酸菜酸酸好開胃,令人越食越想食。我地每人叫左個湯。我飲清城山杏汁白肺湯,呢個湯屋企唔會煲因為工序繁複。✊當然要揀呢個咁滋潤既湯。🐄湯好呈奶白色,好鮮甜而且唔肥膩。仲有菜膽係入面,好健康。小籠包同套餐都勁抵呀!
#金公館

除左填鴨,仲會食下小菜。👍🏼小菜價格都好抵。

#椒鹽九肚魚

#鹹蛋黃蝦
外面炸得好脆,🤩再沽上流沙鹹蛋。好鹹香惹味。

#酸菜魚

小籠包同套餐都勁抵呀!