2009-03-13
小弟其實向呢間ge兄弟鋪都幫襯左一段日子,今次預祝生日,去左新開張,應該係走高檔少少ge七本.經了解後,發現七本會比較向壽司方面發展.(當然仍然有和食)呢邊d座位大小就差唔多,但枱就肯定比較闊. 整體密度低左.先黎個頭盤 - 蟹籽沙律,用生菜包住,但係冇生菜絲而係全部青瓜絲同蟹柳絲;想食菜但唔想食較熱氣ge炸雜菜天婦羅?呢個係一個好選擇.D壽司全部都有大葉子做底,增加視覺分數,當中,海鰻長卷($38)給我的感覺最好,原因就是色香味俱全! 美味的海鰻,配上了玉子,青瓜,蟹柳;注意,圖中只有4件,但$38其實係有6件,只係遲左影相"此外叫左d和食,例如燒雞翼,不過攤開左燒之後,得面果邊有味,另一邊好似冇乜落鹽咁,已告之經理,期待改進! =]另外一個推介,係燒魷魚筒飯 d飯用蛋汁浸過再釀落隻魷魚筒度,亦都壓得幾實,夾起舊魷魚,咁多舊都係得1舊有出現"分離"情況,不過食落又唔會覺得好硬好難落口,唔錯唔錯.當然,舊魷魚真係燒的,唔似得以前食過某d黑店,水煮出黎都夠膽話係燒,真係離譜.侍應都幾nice,特別係個經理;女友暗中安排的驚喜蛋糕聽聞也全得他們幫助.整體黎講真係唔錯,例如廁所乾淨左靚左,枱
經了解後,發現七本會比較向壽司方面發展.(當然仍然有和食)
呢邊d座位大小就差唔多,但枱就肯定比較闊. 整體密度低左.
注意,圖中只有4件,但$38其實係有6件,只係遲左影相"
整體黎講真係唔錯,例如廁所乾淨左靚左,枱(位)大左;食物質素不錯,期待有彩色附圖餐牌,咁就更加方便我呢種人.