2020-05-24 29 瀏覽
因為封關緣故,冇得返大陸食嘢,兩支公唔知食乜好,見到依間新開嘅麻辣店就入去試吓。裝修幾特別幾靚而且環境夠大,入到去餐廳好貼心俾咗兩包口罩袋我哋🥰而且服務態度亦都非常好👍🏻水煮魚($268)中辣,的確有點辣,不錯。而且湯料都十足,味道很豐富👍🏻雖然很辣,但足料的味道會令你上癮。而且魚片非常滑,滑do do 咁,整體感覺非常好食而且底下仲有啲水晶粉和牙茶,吸晒啲味超級正呀!泡椒鳳爪($58)辣得來好過癮,又唔會過火,而且鳳爪口感好好索晒啲味。炸饅頭($38)我覺得係今餐最好食外脆內軟,點滿煉奶味道更佳,而且依味菜好考廚師手勢,每間店嘅質素可以好參差。臘肉菜粒炒飯($78)其實個炒飯都好鬼正,即使已經飽都好,面對着依個咁正嘅炒飯都係好食到唔停得口,炒得有鑊氣不特止,加埋美味炒燶嘅臘肉,真係畫龍點睛,成個飯非常之香。芒果特爽($28)雖然佢啲主菜好食,所以相對上杯特飲就一般咗啲。

水煮魚($268)

泡椒鳳爪($58)
辣得來好過癮,又唔會過火,而且鳳爪口感好好索晒啲味。

炸饅頭($38)

臘肉菜粒炒飯($78)

芒果特爽($28)
雖然佢啲主菜好食,所以相對上杯特飲就一般咗啲。