2025-07-11
去完日本旅行✈️返嚟之後 對日本啲嘢食念念不忘 今日就約咗朋友去尖沙咀試呢間新開的壽喜燒🇯🇵 行入鋪頭 店內的裝修同佈置已經滿滿日本風格 令人彷彿置身日本 座位闊落 坐得好舒服😌我哋分別嗌咗兩款不同的鹿兒島A4黑毛和牛壽喜燒套餐🔹黑毛和牛肉眼套餐💰238A4黑毛和牛肉眼部位油脂豐富且分布均勻 加上壽喜燒醬汁煎煮 蘸上蛋汁 入口即融 肉質鮮嫩 真係拍得住係日本食過嘅壽喜燒 🤤🔸黑毛和牛西冷套餐💰238有別於肉眼部位 🥩和牛西冷部位肉質比較有咬口 肉汁豐富 肉味濃厚啲 真係冇得輸 😋 壽喜燒套餐另附有漬物前菜:牛蒡絲同柚子蘿蔔 睇得出每一樣嘢都係用心製作 除此之外仲有蔬菜盛盒有同埋🍚日本米飯/烏冬🍜食完幾塊牛之後 係時候轉下口味 係鍋中倒入壽喜燒汁/昆布鰹魚高湯 放落豆腐 洋蔥 娃娃菜等食材 煮到入晒味 蔬菜好新鮮 真係好好食 ❤️🔹火炙穴子壽司另外嗌咗火炙穴子壽司🔥 穴子經過火炙之後 肉質更加香嫩 醬汁甜鹹之間取得平衡 可以一試
我哋分別嗌咗兩款不同的鹿兒島A4黑毛和牛壽喜燒套餐
🔹黑毛和牛肉眼套餐💰238