K11 MUSEA新開居酒屋呢間居酒屋KAIYŌ,主打高級用餐體驗,選材都好高級,值得一試吉列豬扒稻庭烏冬 $228烏冬好有咬口一啲都唔林。烏冬高質,豬扒唔錯。唯一可以挑剔嘅係豬扒會比較硬身少少火炙三文魚 $28/件睇住壽司師傅好用心咁整,別有一番特別嘅感覺通常食omakase先會有機會同整壽司嘅師傅互動,難得今次可以坐到bar檯望住壽司三文魚炙燒後味道會比較有層次感,有炭燒嘅香味燒黑豚肉白蔥串 $48黑豚肉好厚好有肉汁又唔會好韌,白蔥好香好脆有質感三文魚刺身 $58三文魚十分肥美、新鮮👍,食得出係高質既三文魚🍣唯頭尾較厚,中間較薄赤貝壽司 $38赤貝好爽口,大塊而喺赤貝同壽司飯中間有wasabi,點埋壽司豉油真係好食,就好似爽口嘅赤貝帶有wasabi辣辣地嘅感覺。值得一試北海道帶子壽司 $48期待咗呢個帶子壽司一段時間,因為好奇帶子壽司喺呢度食會唔會有好大分別🤔食完就覺得口感同平時食開嘅會有啲分別,比較鮮味😋,同埋結實有咬口啲,食落去會有啲慢慢化開嘅感覺新鮮得黎覺得佢用心做材料好,唔錯唔錯👍

吉列豬扒稻庭烏冬 $228
火炙三文魚 $28/件
睇住壽司師傅好用心咁整,別有一番特別嘅感覺
三文魚炙燒後味道會比較有層次感,有炭燒嘅香味
燒黑豚肉白蔥串 $48
黑豚肉好厚好有肉汁又唔會好韌,白蔥好香好脆有質感
三文魚刺身 $58
三文魚十分肥美、新鮮👍,食得出係高質既三文魚🍣
唯頭尾較厚,中間較薄
赤貝壽司 $38
北海道帶子壽司 $48
新鮮得黎覺得佢用心做材料好,唔錯唔錯👍