2019-01-06 520 瀏覽
確罐蝦,我地係食野唔抹嘴嘅拉拉屎戰隊。 今日就黎到頗有家常小菜feel的嫲嫲雲吞雞,即刻黎介紹下。麻婆豆腐屎花(藍)戰士:好夠味,好香好足料。屎靚(紅)戰士:夠晒麻,好岩我口味,唔似其他餐廳普通的辣。屎mon(紫)戰士:味道夠麻味,豆腐尚算嫩滑。黑醋咕嚕肉屎女人(黃)戰士:味道好,而且口感食得出唔係翻炸。屎橋(青)戰士:酸酸甜甜味道挺好,口感少少脆,不錯。紅燒魚塊一致認為正正常常不過不失蝦醬秋葵炒腩片屎花(藍)戰士:秋葵炒得入味,爽嫩可口。屎女人(黃)戰士:夠鑊氣,味道好,蝦醬份量適當,唔會太咸,但腩肉太肥。屎mon(紫)戰士:秋葵唔錯,但太多肥豬腩肉,感覺油膩。屎橋(青)戰士:秋葵炒得香,蝦醬唔會太濃太搶,好食。腩肉味道唔差,但的確太肥。雪菜肉絲炒年糕屎花(藍)戰士:淡而無味十分清淡,好似只得年糕而無雪菜肉絲咁。屎靚(紅)戰士:雪菜肉絲好少,唯一神奇係年糕都會跟一個白飯比你,超夠飽。屎mon(紫)戰士 :淡而無味,雪菜太少。屎橋(青)戰士:很淡很淡,味道和賣相一樣,一片空白。拉拉屎Conclusion:呢間勝在餐牌多選擇,上菜速度算快,而且最重要係白飯任裝,絕對可以食得好豐富好飽,而

麻婆豆腐

屎花(藍)戰士:好夠味,好香好足料。
屎靚(紅)戰士:夠晒麻,好岩我口味,唔似其他餐廳普通的辣。
屎mon(紫)戰士:味道夠麻味,豆腐尚算嫩滑。

黑醋咕嚕肉

屎女人(黃)戰士:味道好,而且口感食得出唔係翻炸。
屎橋(青)戰士:酸酸甜甜味道挺好,口感少少脆,不錯。

一致認為正正常常不過不失

蝦醬秋葵炒腩片
秋葵炒腩肉
屎花(藍)戰士:秋葵炒得入味,爽嫩可口。
屎mon(紫)戰士:秋葵唔錯,但太多肥豬腩肉,感覺油膩。

雪菜肉絲炒年糕
雪菜肉絲炒年糕
屎mon(紫)戰士 :淡而無味,雪菜太少。
屎橋(青)戰士:很淡很淡,味道和賣相一樣,一片空白。

拉拉屎Conclusion:呢間勝在餐牌多選擇,上菜速度算快,而且最重要係白飯任裝,絕對可以食得好豐富好飽,而價錢都相當經濟。
各戰士評分,排名有分先後
屎女人(黃)戰士(9/10) : 我好鍾意食呢間架!
屎花(藍)戰士(8.5/10)
屎橋(青)戰士(8/10)
屎靚(紅)戰士(7/10)
屎mon(紫)戰士 (6.5/10)