餐廳: 十三姨酸菜魚 (Mikiki)
資訊:

2021-10-08 233 瀏覽
話說今日下午兩點鐘,就和同事去MIKIKI搵TEA食,見到新開既十三姨酸菜魚,就膽粗粗入去試一次啦!結果就是中伏的開始!事件一:嗺人用人手落單! 點解用人手呢? 因為如果你用QR CODE 落單,下午二時就可以享受下午茶優惠價錢! 如果用人手,佢就會誠實告知你下午茶要兩點半先有,其間仲會不停嗺你落單,務必每個餐賺多你4蚊!事件二:走青走芫茜就當耳邊風!  話說落單時講到明要走青,結果呢? 就係無走囉。 咁點算呀, 我就叫店員幫我地走返青啦,仲要俾店員串,話我地無叫走青,應該要落單果陣叫。 明明我地有叫,但都仲要俾店員鬧,哇,真係犀利! 無花無假呀! 我講大話死全家!事件三:食物細碗! 我同行係有女仔,食完之後可以話唔飽你就知有幾細碗! 價錢仲要係62蚊一碗!事件四:食物凍!?!?你無聽錯呀! 真係凍架!  我就揀左水晶粉+酥肉+酸菜, 個酥肉係似晌雪櫃拎出黎無幾耐果種凍法,係無幫你翻炸! 要你叫佢整返熱先幫你!事件五:冷氣超凍! 話說個冷氣就開到勁大,我就同經理講想調去無乜風既話,點知唯一無風既位要俾店員食飯WOR! 食客只能選大風既位置。建議:TO 食客: 新蒲崗想食酸菜魚,可以去啟

事件一:

事件二:

事件三:

事件四:

事件五:

建議:
TO 食客: 新蒲崗想食酸菜魚,可以去啟德既魚_不同,或者去錦榮街醉,或雲川小_米線。
TO 餐廳:如果想改善服務質素可以搵我傾傾! 真係可以好簡單!
酥肉
2021-10-08