2023-05-26
新蒲崗正宗福建菜 薑母鴨 最近新蒲崗新開左一間福建嘅家鄉小食🥰 好正宗嘅福建家鄉味道👍👍👍 佢真係有啲好地道嘅福建小食 煎蠔餅 炸豬肉丸 炸雞卷 炸菜果都係有 非常正宗惹味😋 仲有主打嘅老火靚湯 清熱滋補去濕嘅都有 真係好正👍 可以每日輪住飲唔同嘅靚湯 方便我哋呢啲唔得閒煲湯嘅人😋😋 我今次就試咗佢嘅薑母鴨🥰薑母鴨(例)$108鴨係細細隻嘅品種 肉質嫩滑 炆得好香 好入味 食後口有余香 真係追住食 正😋😋薑母鴨啲薑都係重點之-😉 識食一定要食埋 呢度菜非常茲補👍👍薑母鴨係去台灣必食嘅名菜 依家喺新蒲崗都食到 正😉👏👏 🍜福建蠔滷麵$48今次試咪正宗嘅福建滷麵 有冬菇 絲肉 菜同埋蠔仔 非常正宗 蠔仔非常新鮮 滷麵軟腍適中 湯底清甜 份量都幾大碗 正😋😋 今次試咗兩款 好有驚喜 下次要再試埋其他 👍🥰 🎈家鄉小食 (新蒲崗)新蒲崗衍慶街5-7號東誠大廈地下D號舖 #香港美食博主#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #food
新蒲崗正宗福建菜 薑母鴨
我今次就試咗佢嘅薑母鴨🥰
薑母鴨(例)$108
薑母鴨係去台灣必食嘅名菜 依家喺新蒲崗都食到 正😉👏👏
🍜福建蠔滷麵$48
今次試咗兩款 好有驚喜 下次要再試埋其他 👍🥰
🎈家鄉小食 (新蒲崗)
新蒲崗衍慶街5-7號東誠大廈地下D號舖
#香港美食博主
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie