二刷牛摩火鍋放題,之前係其他分店食過,今次見到屋企樓下開左間,又出左新肉---保樂肩,就去左一戰~食辣愛好者既我,今次叫左麻辣鴨血湯同關東風壽喜燒湯底,落單時店員好好咁介紹有咩set揀,最後都係揀番新出既set保樂肩第一次聽呢個肉名,店員好好咁同我地介紹左呢隻係咩肉~安格斯牛保樂肩原來即係安格斯牛肩部既肉,通常都有好多結締組織同埋脂肪,肉質會比較豐滿,一上碟已經睇到好明顯既大理石紋。因為多脂肪,食落都會比較嫩滑d,牛既味道好濃郁,呢個價錢試到唔同部位既牛肉,好抵 😛湯底推介兩者我會比較中意壽喜燒湯底,真心好飲壽喜燒湯底本身都係大路野,但佢同出邊其他餐廳既壽喜燒有d唔同,呢度係再甜多d,落埋其他肉同菜一齊煮泥食,其他野食都吸哂湯底既甜味,超正!由其係落油麥菜同娃娃菜,個湯底加哂分!麻辣鴨血湯既辣度剛剛好,如果可以再辣多d就更好~鴨血數量本身都好多,唔會有腥怪味。任叫肉類/配菜/熱食App裡面仲有好多唔同既肉類可以再揀,雞肉好嫩滑又唔會乾爭爭。最surprise係竟然仲有牛角飯,仲可以任加溫泉蛋,隻蛋既蛋黃味勁濃,撈飯/當醬汁都係好正!任叫小食我地仲叫左d炸物同枝豆,炸蠔好夠熱,超脆身,裡

湯底推介

任叫肉類/配菜/熱食

任叫小食
我地仲叫左d炸物同枝豆,炸蠔好夠熱,超脆身,裡面隻蠔大大隻又爆汁,係幾開胃同可以過下口癮。

難得調景嶺開左一間任食放題,呢個價錢質素仲要唔差,個set多野食,飽住肚咁走,野飲仲要有好多選擇,仲要有生可樂,推介推介 🤩

#台灣祭 #牛摩 #放題 #任食 #打邊爐 #優惠 #火鍋 #wagyumore #wagyumoreplus