2023-05-30 31 瀏覽
成日係呢個商場行街,都會心思思諗起食古今二,今次又去試下其他款嘅卷物!而個龍卷風沙律就係我每次必點嘅前菜。呢到裝修木系為主,位置闊落,悠閒日風,坐得好寬鬆。我地要咗個龍卷風沙律同清酒煮蜆。至於卷物就點左搖滾樂同蜘蛛。龍捲風沙律材料包括蟹籽,海藻,脆片同埋沙律菜。佢個外型就係一大座,上面材料鋪到一層層圓圈咁,配合返佢個名龍捲風。蟹籽份量十足,食落脆卜卜,夾埋都係咁脆嘅脆片,食落更加有口感,沙律菜又夠新鮮清爽,食落特別開胃。清酒煮蜆好快就煮起咗,蜆肉非常鮮甜完全冇沙,而且煮得啱啱好,好滑嫩,簡單加少少海苔煮已經好好食,個湯底就係蜆嘅鮮甜味,正!至於卷物搖滾樂,材料包料鰻魚,芝士,炸蝦同牛油果,炸蝦同鰻魚都係我中意食,重要加左少少芝麻喺外面,食落就更加香口!另外蜘蛛卷材料就有炸軟殼蟹,蟹柳,牛油果以及青瓜。 兩款款都有佢哋自己配有嘅醬汁,唔同風味,好味道,哩度真係好多款卷物,食極都唔厭。