2008-01-02
朋友上次搭巴士見到呢度後留意0左好耐, 今日食完煲仔飯帶了我0黎「飲杯茶食個包」.叫了杯熱鴛鴦, 加個蛋撻, 認真麻甩... 好少飲熱鴦, 呢度的奶茶咖啡50:50, 幾香幾好飲, 不過純粹個人口味, 下次我會叫「多奶」; 蛋撻係曲奇皮, 唔係新鮮出爐, 凍冰冰仲有少少「倒汗水」, 蛋漿唔太甜, 無乜蛋香, 曲奇皮幾鬆脆. 味道一般啦.朋友的奶茶就茶多過奶, 不過佢幾欣賞, 無所謂啦.環境好「冰室」, 好乾淨又舒服, 諗起細個時成日去食西多士飲凍奶茶的九龍城「洞天冰室」! 招呼都唔錯, 阿叔阿伯們幾nice.好0野, 又多個地方飲0下0野hea 0下了, 下次要試試佢d 公司治同其他鹹食-- 我0地逗留的30 分鐘內, keep 住聞到有人食「福字」(?) 公仔麵, 好香呀!
朋友的奶茶就茶多過奶, 不過佢幾欣賞, 無所謂啦.