2019-06-04 162 瀏覽
每年都有多次家庭聚會,諗食飯地點都係一件令人頭痛既事~人愈大,覓食區域亦跟隨著各自住嘅地區 / 工作地區變得更闊,近年多咗去觀塘區食飯,一來餐廳種類夠多(唔同價錢既都有),二來都算容易book到位~今次黎到尚素,餐廳環境舒適,美觀雅致,一入內就感覺到內心和諧平靜! 等到家人到齊後就可以起菜,今次預先訂咗10人餐~套餐入面可以揀湯同甜品,見到 “敬請預訂” 既item 都會心動,所以今次我地都預訂左燉原個椰青同埋無花果燉梨,果然冇令我地失望,一行人都覺得好正!燉原個椰青- 鮮甜得黎喉嚨又唔會唔舒服無花果燉梨- 平時食燉梨最怕有酸味,今次呢個糖水底滋潤又唔會 “酸”。滿分*****其他菜入味得黎又唔會好油膩,呢餐未食完已經決定下次會再黎~ 想試埋散叫餐牌既食品-咕嚕肉同埋台式三杯猴頭菇!
每年都有多次家庭聚會,諗食飯地點都係一件令人頭痛既事~

燉原個椰青- 鮮甜得黎喉嚨又唔會唔舒服

其他菜入味得黎又唔會好油膩,呢餐未食完已經決定下次會再黎~
想試埋散叫餐牌既食品-咕嚕肉同埋台式三杯猴頭菇!

2019-05-05
  • 燉原個椰青