2018-04-22
呢度環景感覺時尚得黎帶點中國風,望下餐牌,款式超級多,基本上你想像到既都應有盡有,而且仲好多手工、特色食物,非常吸引。🌈我們都是藝術家 $398聽個火鍋名都覺得正,一個可以畫畫嘅火鍋 ,可用上4枝忌廉的彩色 “畫筆”自己創作一幅畫,其實湯底係一個上層鋪滿鮮忌廉既蕃茄海鮮鍋。湯底既海鮮都十分多,有鮮蝦、蜆、魷魚、青口等,其中新鮮蝦特別彈牙好食。🌶麻辣大花膠 $138我係一個鐘意辣,但食小辣都覺得辣既人,呢碗花膠對我黎講係超級無敵辣!但呢種辣超好食,麻辣味十足,花膠大塊又厚實,好多膠質,沒有腥味,即使食到出汗,我都堅持食哂,辣得過引又好味。🥚金沙鹹蛋小籠包 $68金黃顏色迷人,皮薄餡靚,帶鹹蛋香味。🍍清酒菠蘿沙冰 $168清酒味很淡,但配合菠蘿沙冰相當好喝。🐂頂級安格斯牛頸脊(大)$238呢個價錢配上呢個份量同味道,我覺得抵食。食完一層仲有一層,份量十足,牛肉油花分佈均勻,涮至變色即食,肉質細嫩軟腍,唔洗蘸上任何醬汁,已足夠濃郁牛味。🥟麻婆豆腐餃 $88第一次食好特別,對我黎講有點過辣,但一咬開麻辣湯汁一湧而上,又辣又惹味。🥢即炸手工金沙鹹蛋紫菜嚮鈴卷 $68響鈴卷外脆內軟,裡面既餡除左紫
🌈我們都是藝術家 $398
🌶麻辣大花膠 $138
🥚金沙鹹蛋小籠包 $68
金黃顏色迷人,皮薄餡靚,帶鹹蛋香味。
🍍清酒菠蘿沙冰 $168
清酒味很淡,但配合菠蘿沙冰相當好喝。
🐂頂級安格斯牛頸脊(大)$238
🥟麻婆豆腐餃 $88
🥢即炸手工金沙鹹蛋紫菜嚮鈴卷 $68
響鈴卷外脆內軟,裡面既餡除左紫菜仲有金香可口既鹹蛋,惹味。
🥢手作酒鍋熊 $88
樣子搞笑既三隻熊仔其實係墨魚丸,食落又辣又彈牙。
🥢金沙鹹蛋魚麵 $48
想自己想吱幾多就幾多,魚麵彈牙,仲有粒粒鹹蛋黃。
🥗蔬菜拼盤 $68
呢個應該係打邊爐見過擺得最靚同最多款色既蔬菜拼盤,真係食得又睇得,而且全部都好新鮮。
有得玩有得食,打邊爐都可以有甘多特色選擇,兩個人都滿載而歸。