2018-09-12 237 瀏覽
今日同班朋友出旺角行街,行到唔知時間深夜想搵個地方食宵夜,經過見到呢間心夜來潮,收零晨4點,正,岩哂一班夜鬼一坐底,睇睇餐牌,原來食潮洲菜可能因為是深夜時段😂所以無咩人,裝修簡約整齊。睇下有咩食先,有潮洲砂窩粥,仲有好多配料選擇,粥有大有細,就算少人黎食都唔驚食唔哂因為大家都是無辣不歡,叫左個麻煩魚卜煲,一上菜,麻辣漂香撲鼻原本想加埋魚春。可惜售罄了,下次一定要再叫。呢個煲分量都十足,都有好多魚卜係入面,岩哂我地,大家唔使爭😂。入面仲有木耳呀,蓮藕呀,芹菜呀,蓮藕好出色,卜卜脆嘩,賣相已經贏左,夠哂睇頭既鴨蛋豪餅,足夠4個人食有餘。好有鴨蛋香,外脆內軟,蠔仔亦落得大方潮式啫啫通菜煲,好香,微微辣,好香蝦米味我地叫左個細砂鍋粥,揀左黃膳,田雞,螺片,花甲王做配料。一拎出黎,睇到個樣都好正😂香噴噴,滾到出哂煙飯粒分明,一食落口,大家都覺得好好食,好濃味,又夠鮮,完全唔需要落鹽,胡椒粉去調味 因為好鮮味,要食原汁原味,大家好快食完一碗都覺得早知叫鍋大既😂好食到唔夠喉整體黎講,絕對係宵夜好去處,收得夜,又唔想食到噤飽,食鍋粥暖暖胃最後仲有個甜品送比我地,啫喱糖,唔會太甜
今日同班朋友出旺角行街,行到唔知時間

一坐底,睇睇餐牌,原來食潮洲菜

可能因為是深夜時段😂所以無咩人,裝修簡約整齊。

潮式啫啫通菜煲,好香,微微辣,好香蝦米味

最後仲有個甜品送比我地,啫喱糖,唔會太甜