2019-05-04
#睇相發現好多朋友去哂東南亞玩 自己無時間去小妹發現左一間新派東南亞菜既餐廳 主要為泰菜 🇹🇭 另加上西餐元素以便止下我思鄉既癮😂餐廳位於旺角商場The Forest 設室內同室外用餐不論室內外都幾有feel😌 室外都幾浪漫啱哂拍拖仔同聚會👫👭不論裝修佈置同餐具都花上心思 打卡一流📸加上一見到間餐廳佈滿綠色植物 好有小清新既感覺🌱🌿🍃.-🍽介紹返啲食物先惹味拼盤(小) $92揀左個小size既拼盤 每款2件有菠蘿雞翼 豬頸肉 青檸雞槌 炸雞卷 魚餅最鐘意個碳燒豬頸肉同青檸雞槌唔會燒到好乾身 燒得啱啱好 點埋泰式辣醬 菠蘿莎莎魷魚沙律🥗 $76 魷魚好爽口 沙律個辣有料到 不過用左菠蘿中和返個辣度 一個沙律食到甜酸辣 都係一個幾開胃既前菜 好有泰國既味道🤤香草牛油龍蝦🦞·冬陰芝士耳型粉 $158呢味菜好香冬陰公同牛油味 芝士好creamy耳型粉細細粒好易入口龍蝦鮮美 肉質爽口 勁有香草味 😀大蝦冬陰公(小) $92辣辣冬陰公味濃郁 都等 有好多香料 好多草菇 仲要好大粒 仲有一隻大頭蝦 鮮味😂小評語📝📝:👉🏿 環境好舒適 好適合一大班人傾計同打卡👉🏿食物質素不錯 食物同飲品選擇都有好多
睇相發現好多朋友去哂東南亞玩 自己無時間去
以便止下我思鄉既癮😂