2019-11-20 169 瀏覽
每日返工,午餐都食在餐廳,比較悶,如果放工無約會,好想回家休息一下,吃個自家飯。於是廚房雪櫃內, 必要有準備.朋友介紹去灣仔街市,  振興肉丸,  52  年老字號, 大埔設有工廠自家製造.肉丸  ~  每日新鮮送到,  看看玻璃櫃內,  有 炸魚旦, 魚角, 魚腐, 魚片, 可放湯, 撈粉麪, 蒸炒, 煲粥. 我先買回家試 試.大型雪櫃內, 陳列了各式不同肉丸, 包裝清晰.牛肉丸,  零 添 加牛筋丸, 黑椒牛丸. 百分百牛肉製, 正合愛吃牛肉的我.牛骨濃汁牛丸,   又好特別,  必買 !!店長推介:   零添加系列:新品種, 吃得更健康, 因為零添加系列不含人造色素, 無防腐劑及 香精, 我買了 零添加牛筋丸, 和 零添加墨魚丸.健康豬香菇貢丸.店長介紹此貢丸, 嚴選健康豬肉, 少脂肪.  我也買一包試 試.魚丸 ~ 大大粒.  火鍋最好.小籠包 ~ 也有四款:  鮮豬肉, 芝士, 麻辣, 松露. 做早餐, 配白粥. 還有  Diamond beef: 來自 紐西蘭牛肉眼扒, 來個西式晚餐, 煎肉眼扒也不錯.冰鮮雞翼都有。也有燒鱔,松葉蟹腳, 大虎蝦.肉丸方便收藏及煮食,我要入貨
於是廚房雪櫃內, 必要有準備.
肉丸  ~  每日新鮮送到,
大型雪櫃內, 陳列了各式不同肉丸, 包裝清晰.
牛骨濃汁牛丸,   又好特別,  必買 !!
店長推介:   零添加系列:
我買了 零添加牛筋丸, 和 零添加墨魚丸.
健康豬香菇貢丸.
魚丸 ~ 大大粒.  火鍋最好.
小籠包 ~ 也有四款:  鮮豬肉, 芝士, 麻辣, 松露.
做早餐, 配白粥.
還有  Diamond beef:
來自 紐西蘭牛肉眼扒, 來個西式晚餐, 煎肉眼扒也不錯.
冰鮮雞翼都有。
也有燒鱔,松葉蟹腳, 大虎蝦.
肉丸方便收藏及煮食,我要入貨了.  店員細心用冰袋包裝, 把我們的購物分成兩袋, 保冷, 方便攜帶.   店門外可以停車,駕車來買或上網訂購也可,服務方法好好。
今晚回家立即食,我最仲意牛丸,濃郁牛味,品質優,爽口, 味道出眾。
黑椒牛丸, 少辣, 更惹味.
香菇貢丸,   肉質鮮甜多汁, 香彈,  富香菇味, 無豬肉腥味,
媽媽愛吃海產,所以鯪魚球墨魚丸 她最喜歡。
小籠包, 重美味,我吃到口不停.

肉丸煮粉麪,蒸炒, 吃得方便快捷。實在是新派人仕,廚房之寶。
食入口的東西要有要求。必要食健康,有益食物.