2017-09-13
想食泰國餐,灣仔都有好選擇!😏位於灣仔盧押道的新泰,一到達門口已經感受到濃厚的泰國風情🕺🏻🕺🏻同朋友在灣仔收工,相約八點來到剛剛好不用排隊,而且馬上有人來帶位,讚!❤️ 剛坐低,我同朋友叫左一杯椰青沙冰和龍眼冰😆😆 特別的是!!椰青沙冰是真正由原個椰青製成😮 厚厚的果肉可以邊飲邊食。新泰特設的開放式吧枱,我同友人可以一邊等,一邊觀看飲品製作過程,安心又開心😋😋😋 招牌菜1!🤤 越式燒春雞釀香茅黃飯,切開燒春雞的皮就有一堆帶有冬陰公香味的飯,燒雞配上特別的燒汁很香口😝😝 很貼心在旁邊配上一堆酸酸辣辣的開胃沙律菜,就不怕吃到很膩。招牌菜2!🤤麵包焗咖喱軟殼蟹,麵包裡面滿滿的是軟殼蟹、咖哩醬和青椒,濃郁惹味,每一口都係幸福的味道。小食方面,我地叫左香芒牛油果軟殼蟹卷,米卷的皮十分有彈性。蒜蓉越南牛油雞翼 ( 六隻 ) ,蒜香加上洋蔥的香味,我地食到冇停口😎😎 灣仔盧押道的新泰🤠 環境清幽,整體而言我俾💯❗️
灣仔盧押道的新泰🤠 環境清幽,整體而言我俾💯❗️