對上一次試過新沙洞澡堂,今次試埋佢既姊妹店 — 韓式復古風嘅新沙洞大排檔,店內裝修神還原韓國巴士站、地鐵站,難怪咁爆場啦。♙ 宮廷燉牛肋骨鍋套餐 $508牛助骨鍋連爐一齊上,可以keep住熱辣辣咁食。鍋內有四大件牛肋骨,肉質軟嫩,一啲都唔韌。湯頭有紅、白蘿蔔、冬菇、紅棗,清甜養生,牛肉香味濃郁。𖦹 海鮮葱煎餅同平時食開嘅薄身煎餅好唔同,呢個厚到成塊薯餅咁,咬口十足,啖啖都食到魷魚。𖦹 韓式炸醬麵 炸醬偏甜,每條麵都沾滿醬汁,煙韌彈牙,配上青瓜絲、太陽蛋同五花肉,十分豐富。𖦹 辣豬肉紫菜飯捲 飯捲足料富麻油香,辣豬肉惹味,加上特別既紫蘇葉,清爽解膩。𖦹 黑糖蜜黃豆粉麻薯刨冰 黑糖味非常突出所以超級甜,螞蟻人可一試,冰偏粗粒我就麻麻地,如果再多d黃豆粉會更理想。♙ 草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份)$88草莓牛奶完全無藥水味,原粒蜂巢富口感,飲落清甜,仲有草莓碎粒係底。

♙ 宮廷燉牛肋骨鍋套餐 $508

𖦹 海鮮葱煎餅

𖦹 韓式炸醬麵

𖦹 辣豬肉紫菜飯捲

飯捲足料富麻油香,辣豬肉惹味,加上特別既紫蘇葉,清爽解膩。

𖦹 黑糖蜜黃豆粉麻薯刨冰

黃豆粉會更理想。

♙ 草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份)$88

2023-02-13