2022-09-24 48 瀏覽
🇭🇰Hong KongAverage price po: HKD$350-400+📍Address: 新沙洞澡堂, Cheung Sha Wan韓國澡堂打卡風餐廳,黑白分界,有兩種唔同嘅style,黑色區域,餐廳有成面發光燒酒牆可以影相📸️,感覺自己好似去咗首爾旅行咁,大家都可以就嚟去旅行,我已經睇緊機票✈️白色區域,有沖涼梳洗嘅浴室擺設,感覺自己好似係澡堂沖涼。食物方面質素都唔差,我哋試咗辣炒年糕套餐,分別有微辣嘅炒年糕、新沙洞招牌炸物拼盤(入面有年糕腸仔、炸番薯、炸餃子同埋甜薯芝士條)、韓式牛角窩夫同埋兩杯飲品。窩夫一定要點 Crème Brûlée味,香脆嘅焦糖口感加上微熱既嘅窩夫🧇,口感十足!另外加點其他菜式,韓式炒粉絲、韓式水冷麵、牛肉石頭鍋飯,全部都係喺韓國食到既味道🇰🇷另外一個甜品必點,係3.6牛奶麻薯,有芝麻、黃豆、Oreo口味,黃豆入口非常清新,加上牛乳嘅清甜同埋麻薯嘅煙韌,超級好味!飲品都非常吸晴打卡,西柚梳打,冰涼爽甜🧊
🇭🇰Hong Kong