2023-01-18
新沙洞大排檔🇰🇷令人一秒到韓國🇰🇷街頭地道食市近來香港開左間十分地道嘅韓國大排檔。就係位於大角嘴嘅新沙洞大排檔啦!裝修走新派復古風大排檔酒館,以韓國最流行的 New + Retro為主題,再融合江南摩登型格酒館裝修。膠櫈透明膠帳幕!顏色鮮艷🌈打卡一流📸😂天氣凍🥶韓國人就最鍾意食🔸🌶️辣巨無霸海鮮軍艦鍋 $388 三至四人份賣相吸引😍材料豐富份量多海鮮新鮮大隻包括海鮮有帆立貝、大青口、花甲、蝦 🦐蠔🦪;蔬菜🥬有豆腐、泡菜、皇帝菜、翠玉瓜、蘿蔔🥰配上香辣汁一齊滾^_^味道非常惹味,又有海鮮鮮味!冬天必食之選!正😄🔸新沙洞炸雞半份 -蒜蓉$88意道係我食過接近韓國食到嘅味道!外層粉唔會太厚!炸得好香脆!咬落脆卜卜有聲㗎!肉質夠juicy多汁嫩滑!調味做得好!蒜味十足^_^必叫🥰🔸韓式醬牛肉紫菜飯卷 $78材料豐富滿滿的,調味偏淡🔸🍓草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份) $88士多啤梨🍓牛奶,最特別係有原粒蜂巢蜜🍯可以調校返自己鍾意嘅甜度。份量多足夠兩人飲用🔸黑糖蜜黃豆粉麻薯刨冰 $68韓式刨冰較粗粒,唔算太甜!食完辣野食十分解辣😝
天氣凍🥶韓國人就最鍾意食
🔸🌶️辣巨無霸海鮮軍艦鍋 $388 三至四人份
賣相吸引😍材料豐富份量多
海鮮新鮮大隻
🔸韓式醬牛肉紫菜飯卷 $78
材料豐富滿滿的,調味偏淡
🔸🍓草莓牛奶配蜂巢特飲(2
人份) $88
🔸黑糖蜜黃豆粉麻薯刨冰 $68
韓式刨冰較粗粒,唔算太甜!食完辣野食十分解辣😝