2021-11-02 42 瀏覽
好多日本嘢都係貴得來唔抵食今日經過依家好多朋友都試過嘅日本餐廳終於可以試一試!晚餐時間餐廳都真係幾多人食物款式有好多!最吸引同埋最著名嘅應該都係卷物!呢度嘅卷物真係超多款,而且好多都好特別。就咁睇個名都未必知材料係啲咩,要睇埋下面嗰行🤣我哋一於選擇三款壽司,一個沙律同埋天婦羅,樣樣都試一試。柚想蝦你 $78顧名思義當然主角係柚子和生蝦🤣但係配菜都好豐富!有好多牛油果,蘋果,車厘茄,蔬菜都好新鮮。超級開胃,柚子同醬汁都酸酸甜甜,好清新嘅感覺。而且份量都唔少👍🏻推介!雜錦天婦羅 $78天婦羅拼盤包括三款天婦羅:海老天婦羅,秋葵蝦肉天婦羅,迷你甜薯天婦羅。全部天婦羅都好酥脆,而且熱辣辣,配上醬汁口感不錯。最特別嘅係秋葵蝦肉天婦羅!本來以為係青椒之類,冇諗過秋葵入邊竟然仲有蝦肉!好有心思而且好特別。到左最期待嘅壽司😍鰻魚牛油果卷 $65好食推介!呢個size啱啱好👍🏻鰻魚配上牛油果呢個配搭冇得輸!配上鰻魚醬汁,所有嘢都好夾。估唔到普通壽司都咁好食。特色卷物蜘蛛 $88 金龍卷 $88蜘蛛同金龍卷上嘅時候真係有啲嚇親😂壽司嘅擺盤都咁有心思,打卡一流。仲有啲花做裝飾,真係幾靚🤣除咗賣相好味道都當然
好多日本嘢都係貴得來唔抵食
今日經過依家好多朋友都試過嘅日本餐廳
終於可以試一試!
晚餐時間餐廳都真係幾多人

我哋一於選擇三款壽司,一個沙律同埋天婦羅,樣樣都試一試。

柚想蝦你 $78

顧名思義當然主角係柚子和生蝦🤣
超級開胃,柚子同醬汁都酸酸甜甜,好清新嘅感覺。
而且份量都唔少👍🏻推介!

雜錦天婦羅 $78

全部天婦羅都好酥脆,而且熱辣辣,配上醬汁口感不錯。

到左最期待嘅壽司😍
鰻魚牛油果卷 $65

好食推介!呢個size啱啱好👍🏻
鰻魚配上牛油果呢個配搭冇得輸!
配上鰻魚醬汁,所有嘢都好夾。
估唔到普通壽司都咁好食。

特色卷物
蜘蛛 $88 金龍卷 $88

蜘蛛同金龍卷上嘅時候真係有啲嚇親😂
壽司嘅擺盤都咁有心思,打卡一流。
仲有啲花做裝飾,真係幾靚🤣
除咗賣相好味道都當然唔錯啦!

金龍卷嘅材料有炸蝦芝士三文魚。
炸蝦香脆,三文魚都幾新鮮,個人覺得芝士好好味,芝士香滑軟熟,一啖咬落個壽司所有嘢都可以融合晒,而且口感豐富,醬汁都好夾。

蜘蛛嘅材料包括軟殼蟹青瓜牛油果蟹柳,超豐富呀!
一件嘅份量都會比較大,絕對夠飽。
同炸蝦一樣軟殼蟹都係好香脆,而且真材實料,軟殼蟹都幾大。
配上青瓜牛油果蟹柳感覺會比較清新,冇咁膩。

整體來講對於今餐都好滿意!食物質素唔錯而且價錢都幾親民。款式又多,下次仲可以繼續試其他菜式!